Oud papier 2018/2019

Eens in de maand wordt door ouders van de kinderen op De Flint oud papier gehaald in de Broekstreek. Dankzij de gemeentelijke subsidie is het zeer de moeite waard ons hiervoor in te spannen. Bovendien dragen we ook nog bij aan een milieuvriendelijke afvalverwerking. De opbrengst wordt gebruikt voor de bekostiging van extra activiteiten zoals schoolreizen en de jaarafsluiting. Dankzij de oud papier opbrengst kan de ouderbijdrage laag blijven. Het oud papier wordt opgehaald met een kraakwagen. Deze rijdt een vaste route door de Broekstreek op een zaterdag en start om 9.00 uur. Per ophaaldag zijn 2 ouders nodig om te helpen. Dit kost plm. 3 uur. Judith Brinkman (OR) is coördinator oud papier.

Daarnaast wordt er 2x per jaar oud ijzer ingezameld. Dit wordt ook door de ouders opgehaald.

De groep bestaat nu uit de volgende mannen: Henk Strijk, Edwin Schuiling, Aad Brinkman, Anton Brinkman en opa Geert Gils

Route oud papier

Start Eldersloo nummer 2 bij de familie Wagter. Eerste weg rechts Baarveldsweg in, einde van de weg naar rechts richting Ekehaar. Bij het café rechtsaf, na 100 m links af. Klinkerpadje op, einde van de weg linksaf. Richting Assen. Doorrijden tot het viaduct. Hier keren en weer richting Ekehaar. Eerste weg rechts, bij de 3-sprong rechts richting Eleveld. Weg volgen, richting Geelbroek (langs de boerderijen). Steeds rechtdoor, naar de Kampweg. Aan het einde van de weg rechts, naar Amen en de weg volgen richting Hooghalen tot Jans Brinkman, daar draaien. Terug naar Amen, eerste weg rechts en dan stoppen bij het Ielgat, (Amen 35), daarna draaien en dan rechts richting familie Wolf. weer links. Weg volgen, bij kruispunt rechtdoor. Tot de familie Uri hier weer keren. Bij het kruispunt rechtsaf, bij de 3-sprong rechts af richting Ekehaar. Hier de 3de weg links de Hoven in, weg volgen. De Kampakkers in, eerst links aanhouden en aan het einde van de Kampakkers weer terug en dan rechts aanhouden. Bij de kruising rechts af de Esweg in. Aan het einde van de Esweg rechts af en dan de eerste weg links de Oal Diek in. Na Walinga keren en eerste weg rechts de Markeweg in, langs de school. Einde straat bij de kruising rechts af richting Eldersloo, halverwege naar rechts de Heetharen op en stoppen bij Vreugdenhil (Heetharen 1) daarna draaien en terug naar Eldersloo.

Ophaalschema oud papier voor schooljaar 2018-2019

8 september:    Dennis Brinkman en Anton Brinkman
13 oktober:       fam. Galisch en fam. Flikkema
10 november:   fam. Stellingwerf en fam. Boer
15 december:   fam. Bonder en fam. Dijkstra
12 januari:         fam. Westebring en fam. Hendriks
9 februari:         fam. Talman en fam. Stoffers
16 maart:           fam. de Roo en Jans Brinkman
13 april :             fam. Steenblik en fam. Berghuis
18 mei:               fam. Dennis Brinkman en fam. Bonder
15 juni:               fam. Lentelink en fam. Flikkema
6 juli:                   Jans Brinkman en fam. Stellingwerf
Om 9:00 uur verzamelen bij de fam. Wagter, Eldersloo 2 in Eldersloo.

Als je niet kunt, graag onderling even ruilen en dit doorgeven aan Judith Brinkman.